A képernyőn át
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-03-15, 13:38Egy teljesen szürreális valóságban nőnek fel ezek a gyerekek. Hamis világba burkolják magukat, miközben a realitás talajára már képtelenek ráállni, azonnal összecsuklik a lábuk. Hogy mi a megoldás? Mind keressük... Eltiltani nem lehet a számítógéptől, talán a kommunikáció az egyetlen járható út. Beszélgessünk gyermekeinkkel, ne hagyjuk elveszni őket!
Egy teljesen szürreális valóságban nőnek fel ezek a gyerekek. Hamis világba burkolják magukat, miközben a realitás talajára már képtelenek ráállni, azonnal összecsuklik a lábuk. Hogy mi a megoldás? Mind keressük... Eltiltani nem lehet a számítógéptől, talán a kommunikáció az egyetlen járható út. Beszélgessünk gyermekeinkkel, ne hagyjuk elveszni őket!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-03-15, 13:39A kilenc éves kisfiam minden vágya volt egy számítógép, amit születésnapjára meg is kapott. A használatát korlátozzuk, napi fél órát tölthet előtte. Én nem látom a káros hatását, ha mértékkel tudjuk kezelni. És megannyi jó oldala is van, valóban kitágult a világ.
A kilenc éves kisfiam minden vágya volt egy számítógép, amit születésnapjára meg is kapott. A használatát korlátozzuk, napi fél órát tölthet előtte. Én nem látom a káros hatását, ha mértékkel tudjuk kezelni. És megannyi jó oldala is van, valóban kitágult a világ.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-09-12, 14:33Szerintem a kommunikáció a legfontosabb, illetve hogy biztosítsunk nekik alternatívát! Olyan programokat, lehetőségeket, ahol jól érezhetik magukat, közösséget, ami nem csak online létezik, ahol megtapasztalhatják, hogy a net, az online tér mekkora átverés. Mert ők valóságosnak hiszik, nem értik és nem érzik a valóság és a kiber tér közti határt. Meg kell nekik mutatni. Nem letiltani, az semmire nem válasz és megoldás. Minél többet vinni őket a természetbe, az erdőbe, sportolni, családi kirándulások stb. Ha megtapasztalják, mennyivel több élményt és érzést kapnak egy-egy ilyen időtöltés során, átalakul a prioritásuk, amennyiben a számítógép és a virtuális tér volt az első helyen.
Szerintem a kommunikáció a legfontosabb, illetve hogy biztosítsunk nekik alternatívát! Olyan programokat, lehetőségeket, ahol jól érezhetik magukat, közösséget, ami nem csak online létezik, ahol megtapasztalhatják, hogy a net, az online tér mekkora átverés. Mert ők valóságosnak hiszik, nem értik és nem érzik a valóság és a kiber tér közti határt. Meg kell nekik mutatni. Nem letiltani, az semmire nem válasz és megoldás. Minél többet vinni őket a természetbe, az erdőbe, sportolni, családi kirándulások stb. Ha megtapasztalják, mennyivel több élményt és érzést kapnak egy-egy ilyen időtöltés során, átalakul a prioritásuk, amennyiben a számítógép és a virtuális tér volt az első helyen.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-09-12, 19:37Manapság ovi vagy suli után a TV a „dadus” és ez már most kezd kiütközni a társadalmi helyzeten: drogos vagy más szenvedélybetegségben szenvedő tinik, vagy kistinédzserek jelennek meg, a tiszteletlenség a tanárral és szülőkkel egyre trendibb és ezekre jön rá az agresszivitás egyre szélesebb köre vagy éppen a szexualitás túl korai és helytelen megélése. Szerintem érdemes lenne mihamarabb elgondolkodni a mostani „berendezkedésen”, mert nem szívesen gondolok bele abba, hogy a jövő társadalma ilyen alapokon bukhat el. Tegyünk azért, hogy olyan gyermekeket neveljünk, akiknek valóban mi vagyunk személyesen OTT és JELEN megértő és mentoráló társként.
Manapság ovi vagy suli után a TV a „dadus” és ez már most kezd kiütközni a társadalmi helyzeten: drogos vagy más szenvedélybetegségben szenvedő tinik, vagy kistinédzserek jelennek meg, a tiszteletlenség a tanárral és szülőkkel egyre trendibb és ezekre jön rá az agresszivitás egyre szélesebb köre vagy éppen a szexualitás túl korai és helytelen megélése. Szerintem érdemes lenne mihamarabb elgondolkodni a mostani „berendezkedésen”, mert nem szívesen gondolok bele abba, hogy a jövő társadalma ilyen alapokon bukhat el. Tegyünk azért, hogy olyan gyermekeket neveljünk, akiknek valóban mi vagyunk személyesen OTT és JELEN megértő és mentoráló társként.