Fórum

Forum Navigation

Apa pelenkázza a gyerekét: ciki?

Idézet

Az ötvenesek közé tartozó barátom mesélte, hogy őt kiröhögtek, csak mert besegít azzal a feleségének, hogy amikor csak otthon van, vagy az éjszakai szopik idején tisztába teszi a gyerekét. Azzal érveltek, hogy ez női munka. Na, onnantól kezdve nehezen tudta magáról levakarni, hogy ne nézzék vagy bízónak vagy pedónak.

Vajon tényleg annyira férfi-idegen dolog pelenkázni a saját gyerekünket???

Idézet

Én nem irtózom ettől egyáltalán. Ilyenkor legalább van lehetőségem retinakontaktba lépnem a kisfiammal. Az anyjával úgyis eleget szemez a szoptatás közben. Még aztán annyit kell melózni, hogy minden, a gyerekemmel töltött idő arany a számomra.

Szóval a válaszom: NEM CIKI!!!!

Idézet

Szerintem se ciki. Mondjuk azért azt rühellem, amikor megcsap a pelusból kiáradó kakaszag. A kezdeti szoptatós, savanykás még hagyján. Az csak a nyáridőben a vezetőülés izzadt hátközép bepállott illatát idézi. Szóval az még elmegy.

De a hozzátáplálás utáni ürülék azért megmozgatja a pocit nálam is.

Persze mindegy. Engem is kimosott valaki annak idején... Nem?

Idézet

Hú,  ne tudjátok meg! Édesanyám adta át nekem, mint ifjú apának a gyors praktikát, amellyel elkerülhető a feleséges pelenka kibontás.

Azt mondta. Dugd csak be oldalról az ujjadat a vizsgálandó pelusba. Ha kihúzva barna lesz, akkor biztosan tisztába kell tenned az unokámat! :)))

Idézet

Na ezt nem! Én biztosan nem pelenkázom, apukák! Eleve annyi mindenre kell figyelnem a munkahelyen. Örülök, ha otthon egy kis nyugi van. A nejem is tudja ezt, nem is lázad ellene.

Szeret engem, nem kényszerít be ilyen dolgokba. Igazi feleség!

De ti csak nyúlkáljatok a szarba!!! Hajrá

Idézet

Nem, semmilyen formában nem ciki! Amikor kislányom születése után visszamentem dolgozni (az első heteket otthon tölthettem velük), érdeklődve kérdezték munkatársaim: "És, pelenkáztad már?".

Nem is értettem a kérdést. Még szép, hogy pelenkáztam őt! Az etetésén kívül mindenből ki tudom és ki is veszem a részem, azt hiszem, ez a legtermészetesebb dolog.

Nagyon jókat nevetgélünk, éneklünk közben. A kicsi is és én is nagyon élvezem. Minél több érzelmi kapcsolatot apa és gyermeke közé! 🙂

Idézet

Szerintem az a ciki, ha valaki nem tudja pelenkázni a gyerekét. Bármilyen helyzet adódhat, amikor anyuka nincs a közelben vagy napokig távol kell legyen. Mégsem hagyhatjuk szarban a gyereket...

Idézet

Azért van az a helyzet,amikor két kéz már nem elég. Ezek a házasság erősítő pillanatok...?

Idézet

Én azt utálom, amikor a pelus megbízhatatlan. Egyáltalán hogyan lehet azt a pelenkát forgalomba hozni, amelyik átereszt mindent?

Idézet

Szerintem a pelenkázó apuka jó "tarcsiba", amikor anyu végképp nem ér rá, nem ér oda, esetleg akut beavatkozásra van szükség. De alapvetően anyu pelenkázzon. Egy nőnek másképp áll rá a keze, és az orra is 😀 Amúgy cikinek nem ciki, sőt. De ez olyan, mint a mosogatás, nem igénylem, hogy rendszeresen mosogasson, de amikor már lóg a belem, és megteszi kérés nélkül, na az felüdítő.

Ha pelenkáz az apuka, ha mosogat - tessék rá felnézni 🙂

Hozzászólások lezárva.