Fórum

Forum Navigation

Egy apa ölelje meg a gyerekeit!

Idézet

Nekem az a tapasztalatom, hogy amennyiben egy egészséges apáról beszélünk, akkor az apának kutya kötelessége megölelni a gyerekeit. Lányt és fiút egyaránt. A legtöbben úgy születtünk, hogy idő előtt elválasztottak az anyánktól. Ezt mindenképpen pótolni érdemes, azt gondolom. Tapasztalatból gondolom. És nekem is fontos mind a mai napig, amikor az édesapám, aki bőven hetven fölött jár, megölel engem, amikor találkozunk. A sok hülye férfias gátlásosság eredménye, hogy félünk ettől az érintéstől. Aki deviáns hajlamokkal bír, az inkább ne ölelgessen... Tudjátok: malomkövet a nyakába

Idézet

Egyetértek, nagyon fontos az érintés és legfőképp az ölelés. Egyfajta biztonságérzetet is ad. Mai napig nagyon szeretem megölelni a nagyszüleimet, szüleimet, hiszen ez az egyik legjobb kifejezőeszköze a szeretetnek.

Idézet

Az ölelés a másik irányba is fontos, azaz a gyerek is ölelje meg a szüleit. Ahogy múlik az idő, az embernek egyre kevesebb érintésben van része, pedig ez idős korban is lényeges. Hiánya érzelmi kiszáradáshoz vezet.

Idézet

Először a felesége ölelje meg az embert. Ha a szülők közötti érzelmi kapcsolat stabil,  a gyerekek is ezt a belső stabilitást nyerik el. Az ölelésen túl persze vannak magasztosabb dolgok is, szellemi és lelki, amelyek meghatározzák a belső irányultságunkat és a hit kialakulásában is segít.

Idézet

Azért csak óvatosan az öleléssel. Sajnos hiába egészséges az apa-gyerek kapcsolat, hamar ránk süthetik, hogy pedofilok vagyunk. Felborult ez a világ. A bízik ölelgethetnek mindenkit, de a normális embernek félnie kell a megbélyegzéstől.

Idézet

Maga az ölelés is fontos, de szerintem túlzásba se szabad vinni. Vannak pillanatok, amikor nagyon sokat jelenthet, ha viszont túl sokszor történik meg, elveszik az "ereje".

Idézet

Szerintem valahol úgy nevelik a gyerekeket - akár iskola, otthon, szocializáció - , hogy az anya mindenképpen megöleli őket, sokszor, mélyen, érzelmesen, de az apa nem. Nálunk például volt egy időszak, amikor nem igényeltem. Aztán ez megváltozott, és nagyon nagy szükségem van rá. Bújok hozzá. Mert kell. Egy Apa ölelése mindent visz.

Idézet

Számomra a legutóbb küldönösen jól esett, hogy miután hosszú időn át (hónapokról van szó) nem találkoztam az Édesapámmal kitár karjaival várt haza és nagy öleléssel szeretetét kifejezte felém. A derékfájása ellenére még fel is kapott egy picit. Ez az elmúlt évek egyik legkedvesebb tapasztalata volt Vele kapcsolatban és örökre megmaradt a szeretetteljes emlék.

Idézet

A sok apa a gátlásai miatt nem öleli meg gyerekeit, mondván ő  testesíti meg a szigort és a tekintélyt. Szerintem egy apai ölelés  biztonságot és bátorítást nyújt a gyereknek. K.A.

Hozzászólások lezárva.