Fórum

Forum Navigation

Nadrágszíj a nevelésben

Idézet

Nem helyes a nadrágszíj használata. Tudok egy esetről, amikor a gyerekeit nevelő apuka, munkából hazaérve, vetkőzés közben odacsapott az erősebbik gyerekére, hogy az ne bántsa gyengébbik testvérét. A suhintásnak semmilyen testi nyoma nem látszódott. Mégis másnap az iskolában a gyengébbik elkotyogta a nevelési esetet. Gyámi ügy lett belőle. Ha az előadó nem áll elég nagy érzékenységgel a témához, és nem ismeri fel, hogy ez az apa végtelenül szereti mindkét gyerekét, alkalmatlannak nyilvánították volna a gyereknevelésre, és fel is robbantották volna az egyszerűbb, de jól működő családot. Tehát azt tanácsolom mindenkinek, hogy csak hátrább az agarakkal. A szív számít elsősorban. Persze, ne üsse senki a gyerekét, ha egy mód van rá. De ütés és jóravaló intés között ég és föld a különbség.

Idézet

Nadrágszíjat ugyan nem, sem egyéb maradandó károdoás nem ért gyerekkoromban, de néha (főleg kamasz koromban) elcsattant 1-2 pofon. Szerintem nem ártott, kicsit legalább helyrerakott. Nyilván ilyen esetet kibékülés követett, a mai napig nagyon szoros és jó viszonyom van a szüleimmel.

Néha úgy érzem a mai gyerekek már mindent megtehetnek, mert úgy is tudják, hogy nem lesz következménye a tetteiknek vagy mondjuk a szemtelenségnek. Lehet, hogy a szülő megemeli a hangját, de aztán vállat rántanak és ennyi.

Abszolút a testi-lelki erőszak ellen vagyok, de nem gondolom, hogy rossz szülő az, akinek 1x-1x eljár a keze, mert már nincs más eszköz a zsebében.

Idézet

Szerintem soha semmilyen esetben nem lehet kezet emelni egy gyerekre. Másra sem, ami azt illeti, az erőszak sosem ér el nevelési eredményeket. Az erőszak erőszakot szül, milyen példát mutat a gyermekének az a szülő, akitől azt látja, hogy ha valaki rászolgált, jár a pofon? A szülőnek fegyelmezni kell magát elsősorban, utána tudja fegyelmezni a gyereket. Szavakkal! Nem veréssel.

Hozzászólások lezárva.