Nadrágszíj a nevelésben
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-01-16, 13:12Nem helyes a nadrágszíj használata. Tudok egy esetről, amikor a gyerekeit nevelő apuka, munkából hazaérve, vetkőzés közben odacsapott az erősebbik gyerekére, hogy az ne bántsa gyengébbik testvérét. A suhintásnak semmilyen testi nyoma nem látszódott. Mégis másnap az iskolában a gyengébbik elkotyogta a nevelési esetet. Gyámi ügy lett belőle. Ha az előadó nem áll elég nagy érzékenységgel a témához, és nem ismeri fel, hogy ez az apa végtelenül szereti mindkét gyerekét, alkalmatlannak nyilvánították volna a gyereknevelésre, és fel is robbantották volna az egyszerűbb, de jól működő családot. Tehát azt tanácsolom mindenkinek, hogy csak hátrább az agarakkal. A szív számít elsősorban. Persze, ne üsse senki a gyerekét, ha egy mód van rá. De ütés és jóravaló intés között ég és föld a különbség.
Nem helyes a nadrágszíj használata. Tudok egy esetről, amikor a gyerekeit nevelő apuka, munkából hazaérve, vetkőzés közben odacsapott az erősebbik gyerekére, hogy az ne bántsa gyengébbik testvérét. A suhintásnak semmilyen testi nyoma nem látszódott. Mégis másnap az iskolában a gyengébbik elkotyogta a nevelési esetet. Gyámi ügy lett belőle. Ha az előadó nem áll elég nagy érzékenységgel a témához, és nem ismeri fel, hogy ez az apa végtelenül szereti mindkét gyerekét, alkalmatlannak nyilvánították volna a gyereknevelésre, és fel is robbantották volna az egyszerűbb, de jól működő családot. Tehát azt tanácsolom mindenkinek, hogy csak hátrább az agarakkal. A szív számít elsősorban. Persze, ne üsse senki a gyerekét, ha egy mód van rá. De ütés és jóravaló intés között ég és föld a különbség.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-01-19, 11:56Nadrágszíjat ugyan nem, sem egyéb maradandó károdoás nem ért gyerekkoromban, de néha (főleg kamasz koromban) elcsattant 1-2 pofon. Szerintem nem ártott, kicsit legalább helyrerakott. Nyilván ilyen esetet kibékülés követett, a mai napig nagyon szoros és jó viszonyom van a szüleimmel.
Néha úgy érzem a mai gyerekek már mindent megtehetnek, mert úgy is tudják, hogy nem lesz következménye a tetteiknek vagy mondjuk a szemtelenségnek. Lehet, hogy a szülő megemeli a hangját, de aztán vállat rántanak és ennyi.
Abszolút a testi-lelki erőszak ellen vagyok, de nem gondolom, hogy rossz szülő az, akinek 1x-1x eljár a keze, mert már nincs más eszköz a zsebében.
Nadrágszíjat ugyan nem, sem egyéb maradandó károdoás nem ért gyerekkoromban, de néha (főleg kamasz koromban) elcsattant 1-2 pofon. Szerintem nem ártott, kicsit legalább helyrerakott. Nyilván ilyen esetet kibékülés követett, a mai napig nagyon szoros és jó viszonyom van a szüleimmel.
Néha úgy érzem a mai gyerekek már mindent megtehetnek, mert úgy is tudják, hogy nem lesz következménye a tetteiknek vagy mondjuk a szemtelenségnek. Lehet, hogy a szülő megemeli a hangját, de aztán vállat rántanak és ennyi.
Abszolút a testi-lelki erőszak ellen vagyok, de nem gondolom, hogy rossz szülő az, akinek 1x-1x eljár a keze, mert már nincs más eszköz a zsebében.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2019-02-24, 10:20Szerintem soha semmilyen esetben nem lehet kezet emelni egy gyerekre. Másra sem, ami azt illeti, az erőszak sosem ér el nevelési eredményeket. Az erőszak erőszakot szül, milyen példát mutat a gyermekének az a szülő, akitől azt látja, hogy ha valaki rászolgált, jár a pofon? A szülőnek fegyelmezni kell magát elsősorban, utána tudja fegyelmezni a gyereket. Szavakkal! Nem veréssel.
Szerintem soha semmilyen esetben nem lehet kezet emelni egy gyerekre. Másra sem, ami azt illeti, az erőszak sosem ér el nevelési eredményeket. Az erőszak erőszakot szül, milyen példát mutat a gyermekének az a szülő, akitől azt látja, hogy ha valaki rászolgált, jár a pofon? A szülőnek fegyelmezni kell magát elsősorban, utána tudja fegyelmezni a gyereket. Szavakkal! Nem veréssel.