Simontornya – Fókuszban a család – Farsang

BESZÁMOLÓ

2024. február 17.

Az újabb foglalkozás alkalmával, ahol a család egésze kerül fókuszba, a farsang témaköre volt a meghatározó, a farsangi időszakra jellemző macska rák is előkerültek a ruhatárból. A gyerkőcök a legkülönbözőbb jelmezeket öltöttek magukra, az állatoktól a híres mesefigurák van át a hétköznapi tárgyakig minden előfordult.

Azt már előzetesen is kértük a szülőktől, hogy beszélgessenek a gyerekekkel otthon a farsang hagyományairól, hogy itt, a közös találkozás alkalmával a tradicionális népszokásokról, az itt jellemző helyi szokásokról élvezetesen, szórakoztatóan, ugyanakkor már elmélyültebben tudjunk beszélgetni.

Természetesen az ilyen alkalmak egyik fontos eleme a szórakozás, és a jelmezben érkező gyerekek között versenyt hirdetünk, ahol nem volt győztes és vesztes, ellenben mindenki egyedi ajándékkal térhetett haza. A verseny lényege az volt, hogy az adott jelmezhez illő karaktert, vagy a Jelmez által ábrázolt tárgy, állat, figura jellemvonásait valamelyest tudják visszaadni a gyerekek.

Kreatív, készség fejlesztő, élvezet es farsangi találkozás volt ez, és műsorral, mondókák gyakorlásával, melyek mindegyike a farsang témájához kapcsolódott.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.