Szolnok – Fókuszban a család – családi nap

BESZÁMOLÓ

2023.12.17.

 

Családi nap keretében táncos koncertélményt varázsoltunk a résztvevő családoknak december 17-én.

Ahogy közeledik a karácsony, az együttlét egyre inkább kiemelt jelentőséget kap a családtagok életében, s az adventi dalokon túl a vidám hangulatú zenék, dallamok gyakran mély érzelmeket közvetítenek, és segítenek a gyerekeknek jobban megérteni és kifejezni saját érzelmeiket.

Több különböző hátterű család jött össze, ami az egymás iránti empátiát is növelte, de egyben a mélyebb gazdasági, társadalmi problémákkal küzdő családok esetében stresszcsökkentő hatású is volt.

A közös élmények pedig családon belül is hatnak: a család együtt töltött idője fontos a szorosabb családi kötelékek kialakításában, ahol ráadásul a szülők átadhatják gyermekeiknek a kultúra és a hagyományok iránti tiszteletet, ami hosszú távon pozitív hatással lehet a gyerekek értékrendjére.

A közösségi érzés, nevezetesen a családok más családokkal történő találkozása, ami erősíti a társadalmi kapcsolatokat. Itt ennek felejthetetlen helyzeteit láttuk megvalósulni, ahogy a gyerekek egymással táncolva, önfeledten diskurálnak, s ahogy az anyukák például gondjaikat feledve mosolyogva, derülve tárgyalták ki az éves tapasztalatokat.

Összességében ez az alkalom hatványozottan gazdagította a gyerekek és a családok életét, fejlesztve a különféle készségeket, és erősítve a közösségi és családi kapcsolatokat.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.