Fórum

Forum Navigation

Érdemes?

Idézet

Érdemes közmunkára menni a segély helyett? Sokaktól hallom, hogy olyan sokkal többet nem fizetnek akkor sem, ha napi 8 órában ott dolgozom. Mit gondoltok?

Idézet

Azt gondolom a segélynél többet jelent a közmunka. Ismerek olyan embert, akinek nem csak pénzt, hanem méltóságot is adott a közmunka. És ne felejtsük el azokat az embertársainkat sem, akik a lehető legtöbb segélyt "kiaknázzák", és valójában hivatásos semmittevők.

Idézet

Szerintem igenis kell segélyt is adni. Azért nem túl rózsás a mai társadalom anyagi helyzete. Egyszer ez biztosan változik majd jobb irányba.

 

Idézet

Baromság. Szeretni kell a másik embert. Ez elegendő. És a szeretet igenis találékony. Fogjuk tudni, mire van szüksége az adott embernek. Hallgass a szívedre!

Idézet

Te azt gondolod, hogy a szeretet elég mindenhez? Nem vagy naiv egy csöppet?

Idézet

Sziasztok, kell a segély, de dolgozni is kell. A déli határszélen, Harkány "alatt", az Ormánságban generációk nőttek úgy fel, hogy a szülők nem dolgoztak, hanem munkanélküli segélyen éltek. A segélyt ott sokfelé fizetésnek hívják - hiszen legfeljebb hallomásból ismerik azt, hogy van, akinek tennie kell valamit a pénzért. Ebben hozott változást a közmunkaprogram. De az is igaz, hogy a még mindig "lazulósabb" közmunkás tevékenység miatt viszont már kevesen mennek el napszámba a környékbeli szőlősgazdákhoz, hiába fizetnének nekik többet - az mégis keményebb meló, mint az árokszélek kaszálása.

Idézet

A közmunka program következtében olyan emberek, akik talán egy évtizede sem dolgoztak, már végre kezdenek visszaszokni a munkás hétköznepokra... És a gyerekeik látják és remélhetőleg tanulják is a példájukat.

Idézet

Úgy gondolom, hogy szükség van a segélyre, de előtte jól körbe kell járni a körülményeket, hogy jogosult-e valóban az egyén/család rá. Mert sajnos sok esetben megélhetési alapként, alanyi jogon járó juttatásnak is hajlamosak tekinteni erre és a munka szótól máris visszarettennek.

Idézet

Szerintem normális munkát kéne adni az embereknek reális fizetésekkel. Pl nincs baj a közmunkával, csak akkor nettositanák a fizetésüket. Amúgy meg majd minden állami alkalmazottnak (rendőr, mentős, tűzoltó, pedagógus, egészségügyis stb...) a bruttó fizetését kéne megkapnia és nem lenne semmi bajuk. K.A.

Idézet

Abszolut!

Hozzászólások lezárva.